Elektrische auto

Deskundigen voorspellen dat het aantal inschrijvingen van auto’s in 2021 slechts 1,9% hoger zal eindigen dan in het door Covid geplaagde 2020, maar de verkoop van batterij-elektrische voertuigen en plug-in hybride voertuigen tart de trend van conventionele auto’s. Ter vergelijking: het totale aantal Auto opkoper inschrijvingen van nieuwe auto’s steeg met 1,7% tot 115.706 in november, na vier opeenvolgende maanden van daling, terwijl het aandeel van elektrische voertuigen bleef groeien met grotere proporties.

Elektrische auto in opmars

Batterij-elektrische voertuigen (BEV’s) waren goed voor 21.726 inschrijvingen, wat neerkomt op een marktaandeel van 18,8% in november (tegenover 15,2% in oktober), terwijl het aantal inschrijvingen van plug-in hybride voertuigen ( opkoper auto. steeg tot 9,3% of 10.796 auto’s (tegenover 7,9% en 8.382 auto’s in oktober).

De SMMT voorspelt dat de BEV-registraties in 2021 alle tussen 2010 en 2019 geregistreerde aantallen zullen overtreffen, met ongeveer nieuwe 287.000 auto’s die naar de showrooms gaan.

Volgens de laatste voertuigstatistieken is de EV-markt booming. De verkoop van elektrische personenauto’s steeg in 2020 met 186% en vandaag zijn er naar schatting 300.000 EV’s op de weg in het Verenigd Koninkrijk en 600.000 plug-in hybrides.

Verwacht wordt dat de groei van de EV-markt de komende jaren zal versnellen naarmate zich voorbereidt op het verbod op de verkoop van nieuwe benzine- en dieselvoertuigen in 2030. Na grote investeringen in de Britse laadinfrastructuur is er volgens ons echter nog nooit een beter moment geweest om een nieuwe of gebruikte EV te kopen.

Tegen eind 2021 zal naar verwachting één op de tien nieuwe auto’s elektrisch zijn

. Benzine zal de komende jaren de populairste brandstofkeuze blijven voor autokopers, terwijl diesel na verloop van tijd naar verwachting een nichekeuze zal worden omdat bestuurders kiezen voor schonere en goedkopere plug-in alternatieven.

Het aantal elektrische auto’s dat in het Verenigd Koninkrijk wordt verkocht, is enorm toegenomen. Autofabrikanten als Nissan, Tesla, Ford en Vauxhall hebben allemaal hun modellenaanbod uitgebreid met betaalbare plug-in modellen. De premium autofabrikant Volkswagen is nog een stap verder gegaan en heeft de elektrische ID. serie gecreëerd, terwijl Mercedes-Benz zijn innovatieve Mercedes-EQ modellen heeft ontwikkeld. Bekijk onze gidsen voor de beste elektrische auto’s of de goedkoopste elektrische auto’s.

Als u in het Verenigd Koninkrijk een nieuwe elektrische auto koopt, komt u automatisch in aanmerking voor een korting van 2500 pond. De plug-in auto subsidie (PICG) wordt gefinancierd door de overheid en wordt automatisch in mindering gebracht op de geadverteerde prijs van de auto.

In ons rapport met statistieken over elektrische auto’s kijken we maandelijks naar de nieuwste trends die van invloed zijn op de EV-markt. Van laadstations en infrastructuur tot verkochte eenheden en groeipercentages, dit is uw one-stop-shop voor de nieuwste statistieken, gegevens en feiten over elektrische auto’s.

Belangrijkste statistieken en cijfers over elektrische auto’s

Een doorsnee elektrische auto heeft acht uur nodig om van een lege accu op te laden bij een ‘snel’ oplaadpunt van 7 kW
Veel elektrische auto’s zijn geschikt voor ‘snelle’ 50 kW-laders, waarmee in ongeveer 35 minuten 100 mijl kan worden afgelegd
Er zijn 16395 openbare oplaadpunten voor elektrische voertuigen beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk. Hiervan zijn 3500 snelle EV-laders
In het VK heeft Schotland het hoogste aantal EV-oplaadvoorzieningen per 100.000 inwoners (47), gevolgd door Engeland (36), Wales (29) en Noord-Ierland (17)
Eind juni 2021 waren er 39,2 miljoen voertuigen met een rijbewijs maar ruwweg 300.000 daarvan waren EV’s
2020 was het beste jaar voor de verkoop van nieuwe elektrische auto’s met 108.205 nieuwe EV-registraties
Elektrische auto’s zijn goed voor 10,6% van alle inschrijvingen van nieuwe auto’s in 2021. Benzine is de populairste brandstofkeuze, met een marktaandeel van 46,8%
De originele Nissan Leaf was de eerste EV die op grote schaal succes oogstte. De Leaf, die in 2011 werd gelanceerd, combineerde het praktische karakter van een gezinsauto met een actieradius van maximaal 100 mijl.
De Tesla Model S heeft het beste maximale EV-bereik in 2021, met een bereik tot 379 mijl op één enkele lading
De Tesla Model 3 is de bestverkochte elektrische auto ter wereld met 365.000 verkopen in 2020
(bron: DfT, SMMT, Gov.uk, Office for Low Emission Vehicles, Statista, Pod Point, HonestJohn.co.uk)

Wat is een elektrisch voertuig?
Elektrische auto’s (soms aangeduid als elektrische voertuigen of EV’s) zijn voertuigen op batterijen die 100% van de tijd op elektriciteit rijden. In tegenstelling tot benzine-, diesel- of hybride voertuigen, hebben elektrische auto’s geen verbrandingsmotor; in plaats daarvan gebruiken elektrische auto’s een elektrische motor en een oplaadbare batterij.

Een typische elektrische auto legt tussen 100 en 200 mijl af op een enkele lading, terwijl topmodellen zoals het Tesla Model S meer dan 300 mijl kunnen afleggen voordat u gevraagd wordt de auto aan te sluiten om op te laden.

Wat zijn de verschillende types van elektrische voertuigen?
De term ‘elektrisch voertuig’ wordt gebruikt voor een hele reeks auto’s. Niet al deze voertuigen zijn zuiver elektrisch. In feite zijn sommige ‘elektrische voertuigen’ hybride, met een benzine- of dieselmotor naast een elektrische motor en een plug-in batterij.